14.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Отличиха Община Бургас за заслуги в развитието на спорта за хората с увреждания

На 3 декември в София се проведе националният форум „Сподели усещането”. Той се организира от Спешъл Олимпикс България под почетния патронаж на г-жа Цецка Цачева – председател на Народното събрание.

Събитието бе посветено на българското участие в Световните игри на Спешъл Олимпикс Атина’2011. То бе използвано като повод за обявяване на националната инициатива „Достъп до спорт за хората с увреждания в българските общини”, която ще продължи до Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс през 2013 г.

Бургазлийката Анета Захариева със златен медал от Световните Спешъл олимпикс- 2011г.

Част от програмата беше и връчването на награди „ПроСпорт” за личности и институции, оказали подкрепа за развитието на спорта за хората с увреждания. Носител на отличието в категорията „Община” стана Бургас. Прие го зам.-кметът Йорданка Ананиева.

Това лято Бургас бе домакин на национален турнир – важна част от подготовката на българските параспортисти за участие в международни състезания. Той се проведе на новите бази – спортен комплекс „Изгрев” и плувен комплекс „Флора”, които са изградени с осигурен достъп за хора с увреждания.

След броени дни ще бъде завършен и оборудван новият спортен комплекс „Славейков”, също съобразен с нуждите на всички хора, желаещи да го ползват.

През 2011 г. бургазлии имаха повод да се гордеят с успехите на 16-годишната си съгражданка Анета Захариева, която спечели 3 медала на Спешъл Олимпикс в Атина.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук