11.5 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Отличниците по английска са в ЦДГ „Раковина“

Децата от трета група на ЦДГ „Раковина“ в Бургас завършиха успешно първата година от обучението си по английски език. Програмата стартира миналата есен в детските заведения, по инициатива на кмета Димитър Николов, като обучението е безплатно.

Възпитаниците на ЦДГ „Раковина“ участваха в открит урок, в който показаха, че вече владеят много думи от езика на Шекспир и могат с лекота да съставят изречения и да отговарят на въпроси.

Гости на тържеството бяха кметът Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков, зам.-кметът Йорданка Ананиева, директорът на общинската дирекция „Образование“ Веселина Таралова и родители. Целта на безплатното чуждоезиково обучение, което Община Бургас въведе в детските градини, е подрастващите да могат по-лесно и бързо да усвояват и втори език успоредно с родния си. По този начин вече в училище те ще могат да надграждат своите знания.

„Поздравявам нашите малки отличници за старанието им и добрите знания. Вие току-що издържахте първия си изпит по английски език с отличен. Благодаря на всички за ентусиазма, с който работят по програмата за чуждоезиково обучение. Тази програма е пилотен проект за страната, за първи път подготвяхме учебници. За следващата година ще бъдем още по упорити и съм убеден, че през втората година успехът ще бъде много по-осезаем“, каза кметът Димитър Николов.

Програмата за изучаване на английски език е одобрена от Министерството на образованието. Предвижда се обучението да стане задължително за учениците в първи клас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук