12.6 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Отложиха делото за убийството на малката Алекс за 5 и 6 март (обзор)

Бургаският окръжен съд отложи за 5 и 6 март делото за убийството на 8-тодишната Алекс от Поморие. Това стана по искане на обвиняемата Атанаска Георгиева, която отказа да даде показания докато не бъдат изслушани неявилите се свидетели, както и вещите лица, изготвили съдебно-психиатричната й експертиза . Защитникът на обвиняемата поиска също да бъде призована като свидетел и психоложката, пред която Атанаска е направила самопризнание, че е убила детето. С помощта на МВР ще бъде издирена и камериерката Гунка, която не е открита на посочения от нея адрес и е нередовно призована.

AtanaskaАдвокатът на семейството на убитото дете и прокурорът по делото не възразиха срещу това искане.

Днес при закрити врати, само в присъствието на обвиняемата и адвокатите бяха изслушани, използваните по време на досъдебното производство СРС-та. Прокурорът по делото Димо Маджаров обаче сподели пред медиите, че специалните разузнавателни средства не уличават друг заподозрян за убийството на малката Алекс.

Днес бяха изслушани също вещите лица, изготвили химическата експертиза. Те заявиха, че в кръвта на момиченцето не е установено наличието на алкохол и упойващи вещества.

По време на днешният разпит на свидетели се появи и така наречената „циганска версия”. Според показанията на полицая Иван Недков, обвиняемата Атанаска е разказала, че в часа, в който от нейния телефон е засечен СМС до майката на детето с искане за подкуп, тя е правила секс за пари в кола с четирима цигани. Единият от тях за кратко е ползвал телефона й. Атанаска дори е твърдяла, че в колата се е озовала и малката Алекс, която минавалапокрай паркинга, а  циганите накарали Атанаска да е вкара вътре при тях. След това мъжете изгонили Атанаска, а детето останало в колата.

Никой от разпитаните днес 13 свидетели не потвърди версията на майката на Атанаска, че убийството е извършено от млад мъж на име Антон Петров-Тъпака. Лицето се оказа фантом, а снимката му- взета от фалшив профил във Фейсбук.

Днес бяха разпитани и продавачките и управителя на съседния до жилището й магазин, от който Атанаска твърди, че в деня на изчезването на Алекс е купувала цигари. Те заявиха пред съда, че тя не е влизала в магазина им, охранителните камери също не се засекли такова лиле.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук