11 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Отложиха молебена за началото на кампанията „Великден за всеки“

Молебенът за началото на съвместната кампания на омбудсмана на България и Българската православна църква се отлага за 7 март по обективни причини. Това съобщиха от пресцентъра на Светия Синод.
Първоначално откриването на кампанията „Великден за всеки“ бе планирано да започне с молебен на 6 март в столичния храм „Св. Кирил и Методий”.

Инициативата се организира под патронажа на омбудсмана на Р България, с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит и с партньорството на Българската православна църква. Патриарх Неофит лично ще вземе участие и ще благослови инициативата, която е насочена към традиционно най-бедните членове на обществото ни – българските пенсионери.

На срещата през декември 2016 г. между предстоятелят на БПЦ и омбудсмана Мая Манолова, Негово Светейшество пое ангажимент Българската православна църква в лицето на Софийска св. митрополия да се включи в инициативата през настъпващата 2017 г. Тя, по думите му, „е напълно в духа на християнските ценности” и ще помогне на възрастните хора тази година да посрещнат големият християнски празник Възкресение Христово без притеснение.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук