16.5 C
Бургас
петък, май 17, 2024

Отложиха дело за палеж на къща в Созопол с три жертви /снимки от пожара/

Заболяване на подсъдимия Павел Господинов стана причина за Окръжен съд – Бургас да отложи наказателното дело за палеж на къща в Созопол. Окръжна прокуратура – Бургас е повдигнала срещу него обвинение за това, че на 15.11.2012 г., на ул. „Тюлен“, запалил сграда паметник на културата, собственост на „Дарик Имоти България“ АД – София, на стойност 1 715 000 лв.

палеж созопол    При пожара са изгорели млада жена и родителите й. Нейните деца и мъжа, с който е живеела във въпросната къща, са призовани като свидетели днес пред Окръжен съд – Бургас.

По делото трябва да бъдат разпитани общо 34 свидетели. Част от призованите за днес не се явиха в съдебната зала. Призовани са и 13 вещи лица, изготвили 15 експертизи – съдебно- медицински експертизи, ДНК експертизи, дактилоскопни, пожаротехническа, химични, физикохимични и оценителски експертизи.

палеж созопол   Подсъдимият Господинов не се яви в съдебната зала днес, а защитникът му представи служебна бележка от МБАЛ – Бургас, която удостоверява, че на 27.09.2014 г. е приет за стационарно лечение със сериозна диагноза, което продължава и в момента.

палеж созопол    Представителят на Окръжна прокуратура – Бургас поиска да се дава ход на делото, тъй като Господинов е предаден на съд за тежко престъпление, поради което участието му в съдебния процес е задължително. Налице е уважителна причина за неговото неявяване днес. Защитникът на подсъдимия помоли също съда да не дава ход на делото, предвид основателната причина за отсъствието на неговия подзащитен. Подобни становища изразиха пълномощниците на синовете на пострадалата и на мъжа, с когото тя живеела. Съгласие за това заяви и процесуалният представител на собственика на изгорялата къща.

палеж созопол Окръжен съд – Бургас прецени, че не следва да даде ход на делото, за да не бъдат нарушени процесуалните права на подсъдимия. Делото е отложено за 28.10.2014 г. и следващите два дни.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук