13.8 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Отнемат лиценза на „Он травъл“

В момента няма български туристи, пътуващи с туроператора „Он травъл“, които са в беда. 38 –те българи, изпратени в курорта Мармарис, ще продължат своята почивка до събота, според предварителния график, съобщи пред журналисти министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Заради неуредени финансови взаимоотношения на туроператора с неговите контрагенти, снощи в Комисията за защита на потребителите е получен сигнал, че групата трябва спешно да освободи хотелските стаи или да заплати допълнително нощувките си.

След намесата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма е осигурено финансиране на престоя и пътуването на групата от фирма-контрагент на „Он травъл“ в Турция.

Заради зачестилите случаи на нелоялни практики, обмисляме да задължим туроператорите да прилагат към всеки подписан договор и копие от застрахователната си полица, обясни министър Добрев. По неговите думи така хотелиерите ще могат директно да се свържат със застрахователя и няма да търсят повторно плащане от туристите. Застрахователната полица на фирма „Он травъл“ е на стойност 1.4 млн. лв.

През изминалата година КЗП е извършила шест проверки във фирмата и са издадени три акта за административно нарушение, стана ясно по време на пресконференцията. Задействана е и процедура по отнемане на лиценза на туроператора, съобщи зам.-министър Иво Маринов и допълни, че това ще стане заради системни нарушения.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук