18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Отново не успяха да изберат обществен посредник

И на днешното си заседание общинските съветници в Бургас не успяха да изберат обществен  посредник. За пореден път до конкретен избор не се стигна, тъй като не достигна необходимия брой гласове от 2/3.

По време на дебатите против длъжността на обществения посредник отново се обявиха съветниците от групата на Националния фронт за спасение на България /НФСБ / . Според тях, тази длъжност е излишна и с нищо конкретно не помага на бургазлии  да разрешат проблемите си. Националистите са категорични, че само се харчат излишни пари за заплата на обществения посредник и неговите сътрудници. От ГЕРБ контрираха, че ролята на обществения посредник е да е свързващото звено между гражданите и институциите.  Именно това пораждало нуждата от него.

Вече няколко години, след края на мандата на първият избран омбудсман  в Бургас – Таню  Атанасов и въпреки проведените поредица от конкурси, до избор на нова кандидатура не се стегна, въпреки че различни кандидати достигаха до финала на организираните от общината конкурси. И днес на първо място в конкурса бе класиран досегашния омбудсман  Таню  Атанасов. Така или иначе след гласуването до избора не се стигна.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук