13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Иван Алексиев: Отново ще се кандидатирам за кмет от ГЕРБ/интервю/

Г-н Алексиев, до къде стигна реализацията на проекта за ВиК мрежата и реконструкцията на пречиствателната станция?

-Реализацията на проекта се изпълнява в график. В момента в града работят едновременно 32 екипа и са изградени 41 км. от водопроводната мрежа – остава да се изградят още 28 км.Иван Алексиев

Подменени са и съоръженията на пречиствателната станция, тръбите за дълбоководното заустване са подготвени и предстои полагането им по трасето, във водата. Вече е изпълнено преминаването им през републиканския път и се работи по полагането им към пречиствателната станция, в сухоземната част.

Поморийци се притесняват, че ще посрещнат сезона с разкопани улици. Как ще ги успокоите?

-Поморийци съзнават огромния мащаб на проекта. Наясно са с ползите от него, които ще допринесат за подобряване качеството на живот както за всеки един жител на града, така и за туризма като цяло. Благодарен съм не само за търпението им, но и за активността, която проявяват. Сигналите, които ежедневно постъпват ни дават възможността да реагираме бързо и адекватно. Разбира се, че има и недоволни. Критики отправят основно хора, за които моментното спокойствие е на първо място и негодуват срещу цялостната модернизация на ВиК мрежата, която няма как да се осъществи без багери, прекъсвания на водата и компромис с личния комфорт. Разбирам ги, но въпреки всичко, аз и екипът ми гледаме напред и работим за бъдещето на града. По-голямата част от строителните дейности вече са извършени, проектът ще приключи в срок преди началото на туристическия сезон, което е и най-голямото притеснение на съгражданите ми.

– Поморие вече участва на няколко туристически борси. Споделяте ли общото притеснение на туристическия бранш за слаб сезон и сериозен отлив на руски и украински туристи?

-Да, споделям притеснението и се информирам постоянно за обстановката в Русия и Украйна. Това са събития, които не зависят от нас, но правим всичко възможно да избегнем последствията за Поморие. Участието в международни туристически изложения е една от мерките, които предприемаме, за да разширим гамата от националности, които да почиват в Поморие. Това беше и причината да бъда един от хората, които лобираха за създаване на Министерство на туризма. Надявам се промените в закона и работата на министъра за облекчаване на визовия режим за туристи от Русия и Украйна да повлияят положително на туристическия сезон.

-В Поморие е съсредоточена най-голямата руска общност. Продължава ли интереса към закупуване на жилища в града от граждани на бившите съветски републики или има отлив и продажби на вече закупени жилища?

– Интересът към купуване на жилища за втори дом в Поморие продължава да е голям. Разбира се, не е в такива размери, каквито бяха преди финансовата криза. Руснаците обичат спокойствието и природата на града. Това съчетано с достъпните цени и доброто административно обслужване, превръща Поморие в най-предпочитаното място за закупуване на жилище за руските граждани.

-Г-н Алексиев, ще се кандидатирате ли отново за кмет на Поморие от ГЕРБ или ще разчитате и на друга подкрепа?

-Разбира се, че разчитам на подкрепата на партията си и на постигнатите резултати по време на управлението ми. Отново ще се кандидатирам за кмет от ПП ГЕРБ. Тук е мястото да изкажа благодарността си към жителите на община Поморие затова, че ми гласуваха доверие. За мен е чест да бъда кмет на тази община и да работя за и редом до гражданите за развитието й. Ще разчитам на тяхната подкрепа и за втори мандат и вярвам, че резултатите, които са налице след първия, ще бъдат решаващи при избора им.

– Най-сериозните ви притеснения за настоящата година, свързани с развитието на Поморие?

-Тази година са в действие няколко стратегически проекта за Поморие. Това са реконструкцията на ВиК мрежата и пречиствателната станция, продължението на крайбрежната алея до кв. „Свети Георги”, модернизацията на рибарското пристанище, ремонтът на Стария кей и на Лятно кино „Яворов”. Всички те са изключително важни за развитието на Поморие и единствените ми притеснения са свързани с тяхната реализация. За съжаление в Поморие твърде дълго време не се случваше нищо, а сега всичко става едновременно. В момента градът е строителна площадка, но след като проектите се изпълнят, ще имаме един различен град, модерен и атрактивен. Поморие го заслужава!

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук