9.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Отредиха имот за изграждане на здравна служба в Лозенец

С докладна записка от инж. Георги Лапчев – Кмет на Община Царево, относно: „Разрешение за изработване на ПУП-ПРЗ за УПИ XVIII „за култува сграда и озеленяване” кв.21 по ПУП на с.Лозенец, Община Царево и обособяване на улица-тупик”, на редовно заседание на Общински съвет – Царево,общинските съветници приеха разделянето на имота на две части.

Новообразуваната част от имота ще бъде отреден и използван за изграждане на здравна служба и озеленяване в с.Лозенец, а в другата част от разделения имот се намира църквата „Св.Георги” на с.Лозенец.

Във връзка с реализирането на Проект „Устойчиво управление и устройство на Природен парк „Странджа”” и възложен, и разработен Работен график за извършване на Ремонт на съществуващата сграда и преустройството в Информационно – посетителски център „Приморска Странджа” и офис на ДПП „Странджа” в гр.Ахтопол, бе необходимо Общински съвет Царево да учреди право на пристрояване, тъй като в разработения проект е проектирано конструктивно укрепване, което води до увеличаване на застроената площ с 11кв.м.

С докладна записка от кмета на Община Царево инж. Георги Лапчев, относно „Учредяване безвъзмездно право на пристрояване на Дирекция на Природен парк „Странджа” – гр. Малко Търново”, общинските съветници приеха единодушно точката от дневния ред.

По този начин общинските съветници дадоха права за пристрояване на съществуващата двуетажна масивна сграда в центъра на гр.Ахтопол (старото кметство) и преустройството и в модерен Информационно – посетителски център.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук