9.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Отстраниха апелативния прокурор Емил Христов от длъжност

Висшият съдебен съвет отстрани Емил Христов от длъжностите „прокурор“ и „административен ръководител“ в бургаската апелативната прокуратура, съобщи Фокус.

                                                                                                                                                                                                       снимка: 24 часа

Решението за отстраняване до приключване на досъдебното производство срещу магистрата беше направено от главния прокурор Сотир Цацаров и добавено като допълнителна точка в заседанието на съвета.

След тайно гласуване, проектът за отстраняване беше приет с 20 гласа „за“ и 3 „въздържал се“.

„Спрямо Емил Христов има образувано досъдебно производство от юни 2012 г. за длъжностно престъпление“, каза Цацаров пред журналисти преди заседанието на Висшия съдебен съвет.

„С оглед на това днес внасям предложение за временното му отстраняване от длъжност, съобразно разпоредбите на Закона за съдебната власт“, посочи той.

За това дали Камен Ситнилски трябва да бъде уволнен, главният прокурор каза: Трябва да зададете този въпрос на етичната комисия. Аз не мога да взема становище. Етичната комисия е тази, която решава“.

Прокурор Емил Христов е един от участниците в записите с прокурорите Камен Ситнилски и Иван Ванчев, заради което етичната комисия предложи дисциплинарни наказани

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук