15.4 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Отстраниха председателя на местния съвет по наркотични вещества

Общинските съветници в Бургас отстраниха от поста Славейка Николова, която ръководеше местния съвет по наркотични вещества. Предложението на кмета Димитър Николов бе прието единодушно. В мотивите си градоначалникът посочва неефективната работа на Николова. Кметът визира дейностите по планиране, организиране и координиране на дейностите, които са вменени именно на председателя на Общинския съвет по наркотични вещества.

Според него, бившият вече председател се е провалил и в изготвянето на стратегия за борба с наркотиците за началото на 2016 година. По време на гласуването за отстраняването й Славейка Николова каза, че в одитния доклад, причина за внесеното предложение, не са посочени финансови нарушения, които също се споменават във внесената от Николов докладна записка.

„Има много неща, с които не съм съгласна в одитния доклад. Относно мандатността никъде в закона не е казано, че председателят или секретарят трябва да има мандатност. Националният център по наркомании е единственият орган, който дава оценка на Съвета по наркотични вещества“, репликира Николова.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук