20.4 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Отстраниха Станелия Караджова от екипа, разследващ атентата в Сарафово

Следовател Станелия Караджова е отстранена от екипа, който разследва атентата на Летище Бургас. Това съобщиха от Окръжна прокуратура. На 3 януари административният ръководител окръжен прокурор на Окръжна прокуратур– Калина Чапкънова, наблюдаващ прокурор по делото за извършения на 18 юли 2012 г. атентат на бургаското летище, е отстранила следовател  Караджова  от екипа разследващи следователи.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         снимка: 24 часа

Причина за това е разгласената от следовател Станелия Караджова информация пред медиите относно хода на разследването, което не е съгласувано с наблюдаващия прокурор и е извършено без нейно съгласие.

Преди няколко дни, в интервю за в. „24 часа“, Караджова разкри, че вече е установена самоличността на единия от съучастниците на атентатора, изготвен е нов портрет на терориста и са събрани данни за четвърти замесен човек.

След това срещу Караджова започна проверка, разпоредена от Инспектората на Върховната касационна прокуратура.

„Твърденията на следователката не са верни. Няма да коментирам нищо по темата, това е въпрос на национална сигурност. Възмутен съм, че човек от системата може да прави подобни изказвания“, заяви пред в. „Стандарт“ вътрешният министър Цветан Цветанов.

Главният секретар на МВР Калин Георгиев пък каза: „Всякакъв коментар по темата е много опасен. Темата тероризъм се следи много внимателно на всички нива от всички служби“.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук