14.3 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Отцепват площад „Тройката“ в Бургас заради литургията на открито

Общинска полиция,МВР, КАТ, Специализираните полицейски сили, Охранителна полиция включително и жандармерията ще помагат за отцепване на районите и опазване на обществения ред на Великден. Това каза за Радио „Фокус” Бургас Мариан Ангелов, началник на отдел „Общофункционален контрол” в Община Бургас. На пл. Тройката, където ще се отслужи литургия в създадения своебразен открит храм, след 22 часа ще се затвори частично за движение улицата пред търговски център „Триа” до Дома на културата „Лукойл”.


Там максимално ще се пропускат автомобили, но ще се забрани паркирането им. Ул. „Мара Гидик” ще остане отворена за движение. Литургиите се отслужват на открито в така наречената „полева църква“ от свещениците от храм „Св.Св. Кирил и Методий“, тъй като църквата се разцепи и в момента се укрепва.

Мерките за сигурност ще са най-засилени там където ще има най-много хора в събота вечер – около храмовете. „Ще съсредоточим повече хора и сили около църквата „Св. Иван Рилски“, където сливенския митрополит Йоаникий ще отслужи литургията. Там ще се контролира и движението на коли, освен потоците от хора. Улиците около църквата „Св. Иван Рилски” няма да се затварят улици, но се очаква заради многото хора да се получат тапи от задръстване на коли и пешеходци, затова от КАТ ще регулират движението колите”, посочи Ангелов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук