13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

От АБВ поискаха проверка на политическите назначения в бордовете

Правителството на проф. Георги Близнашки да направи проверка на политическите назначения в бордовете, които превръщат министерства, агенции и други държавни институции в партийни хранилки. Това призова в Бургас Румен Петков- член на УС на АВБ. По думите му служебното правителство трябва  да разгледа поредицата назначения на неподготвени хора, заемащи отговорни длъжности в бордовете, без ценз и образование. Rumen PetkovТова трябва да стане на базата на ясни критерии, а не просто хората да бъдат уволнени, заяви Румен Петков. По думите му не може например шефът на летището в Стара Загора да е професор зайцевъд, а заместникът  му да е преподавател по история.

От АБВ поискаха още от служебното правителство да се спре износът на необработените дървесини, както в Странджа, така и във всички горски масиви в цялата страна. „Това е един процес, който през последната година доби брутални размери на територията на Странджа, но това е процес, който засяга практически всички горски масиви в страната. Ако правителството на професор Близнашки не вземе мерки, за съжаление в близък и средносрочен план ще бъдем потърпевши като държава и общество от все повече природни колизии. При срещите, които имахме, най-вече в Царево, този въпрос беше поставен с голяма острота.Пораженията за горските масиви в страната са огромни, а от друга страна определени хора се обогатяват в големи размери за сметка на нашата околна среда, за сметка на българската природа, за сметка на парковете, планините и всички нас”, обясни Румен Петков.

Според Румен Петков служебното правителство трябва да овладее и ситуацията в туризма, заради спада на туристите у нас. АБВ са провели редица срещи с туристическия бранш и имат визия за развитието на Слънчев бряг.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук