14.3 C
Бургас
събота, април 27, 2024

От „Бургасбус“ недоволни: Пътникопотокът не се увеличил с новата транспортна схема. Разходите обаче растат

“Бургасбус” въвежда нови промени в градския транспорт. Общинският превозвач пуска три нови линии от 24 февруари, обяви пред журналисти управителят на дружеството инж. Петко Драгнев. По думите му, това ще бъде последната промяна в транспортната схема на града, която беше въведена в края на ноември, миналата година.

Новите линии ще бъдат с номера Б11, Б12 и 9 и ще свързват най-големия бургаски комплекс „Меден рудник” с „Изгрев” и „Славейков”. „Пускаме тези нови линии след редица срещи, които имахме с гражданите. Новите линии всъщност заменят досегашните линии 11А и 12А, които спират да се изпълняват. За изпълняването на новите линии ще намалим броя на автобусите, които обслужват бързата автобусна линия. От 24 ще станат 20. Ще се увеличи и интервала на обслужване. Вместо на 4 ще преминава на всеки 5 или 6 минуити”, обясни Петко Драгнев.

_MG_5096

Линия Б11 ще преминава през улица „Въстаническа” и бул. „Захари Стоянов”. След излизане от „Меден рудник” маршрутът й продължава по ул. „Индустриална”. От терминал „Юг” ще продължава по бул. „Демокрация”. Крайната спирка ще бъде на терминал „Изгрев” през улица „Петко Задгорски”.

Линия Б12 ще обслужва зоните „А” и „Б” на к-с „Меден рудник”. Автобусът отново ще преминава по ул. „Индустриална” и бул. „Демокрация”, но при кръговото в к-с „Зорница” ще продължава по бул. „проф. Янко Комитов” до терминал „Славейков”.

Третата линия 9 ще свързва „Меден рудник” с комплекс „Славейков”. Тя ще бъде комбинация от линиите 91 и 92, който ще бъдат спрени. Спирките на ул. „Гладстон” ще бъдат закрити. Ще се използват тези по бул. „Христо Ботев”.

От „Бургасбус” отчитат, че с последните промени, прикачванията от едно превозно средство на друго ще бъдат сведени до минимум. От думите на Петко Драгнев стана ясно, че пътникопотокът не се е увеличил с въвеждането на новата транспортна схема. Разходите за общинския превозвач обаче са се увеличили, призна управителят на „Бургасбус”. Той съобщи още, че в момента тече процедура по монтирането на валидаторите в тролейбусите.

„Двете фирми, които имаха ангажимент към системата за електронно таксуване са постигнали споразумение. В момента окабеляваме превозните средства. Не мога да кажа точна дата, на която валидаторите ще бъдат пуснати. Надяваме се, че това ще стане скоро”, допълни Драгнев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук