15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

От днес е отворен за движение пътят Бургас- Малко Търново, в участъка край Босна

Приключи ремонтът на свлачището край местноста Босна по пътя Бургас-Малко Търново. От днес автомобилите пътуващи от и за Република Турция ще преминават свободно, без да се налага използването на обходния път, който не само удължаваше времето за пътуване с 3 км., но и като цяло е в изключително лошо състояние.

През пролетта на 2010 свлачището стана активно и пътят бе затворен. Тогава областният управител Константин Гребенаров и народният представител Иван Вълков – Председател на комисията по транспорт в Народното събрание проведоха редица разговори и срещи с ръководството на Агенция пътна инфраструктура, в резултат на които бяха отпуснати средства за укрепване на пътния участък. Дължината на укрепената отсечка е 60м., с изградени пилоти и бетонова стена с дебелина 90см., със специално покритие срещу ерозия, а средствата изразходени за ремонта й възлизат на стойност 666 241 хил.лв.

Днес областният управител Константин Гребенаров, началникът на Областно пътно управление Бургас – Митко Порязов, представител на фирмата изпълнител по проекта, както и проектантът бяха на място, за да приемат завършения обект и да се уверят, че са поставени всички необходими пътни знаци.

„Доволен съм, че ремонтът приключи преди началото на зимата и в момента всички пътуващи в този участък ще бъдат значително облекчени. Когато завърши и цялостната реконструкция на пътя Бургас – Малко Търново вече ще може спокойно да посрещаме своите гости и бизнес партньори от Република Турция без да се чувстваме неудобно от състоянието на пътя”, каза областният управител Константин Гребенаров

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук