12.6 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

От НФСБ поискаха по-евтини карти за градския транспорт

По-евтини карти за градския транспорт за пенсионери, ученици и хора с увреждания, поискаха от ПП Национален фронт за спасение на България. Според тях, община Бургас трябвало да покаже съпричастност и солидарност към „лицата, попадащи в т. нар. уязвими групи”. „Отношението към посочените граждани е мерило за зрелостта на едно общество, а в този случай на нас – общинските съветници”, пишат Ангел Божидаров, Манук Манукян и Георги Дражев в докладна записка до Общински съвет – Бургас, който трябва да гласува искането им на следващото си заседание.

автобуси

Националистите искат гражданите над 65 години да плащат по 12 лева за карта по една линия и 26 лева за всички. Възрастните хора над 70 години пък ще трябва да плащат съответно по 9 и 10 лева, според предложението на местните управници от НФСБ. 9 лева ще бъде и картата за ученици за една линия, ако предложението им бъде прието.

Парите за компенсиране на цените на абонаментните карти можели да бъдат осигурени след актуализация на бюджета по перо „организиране и провеждане на Фестивала „Духът на Бургас””.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук