12.1 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

От „Планета“ не искали Сундберг. Камериерките в „Калифорния“ настръхнаха

Шведският турист Ралф Сундберг, който беше пуснат „под домашен арест“ не е имал договор за наем на жилище или резервация в хотелски комплекс „Планета“. Това обяви шефът на Районна прокуратура в Несебър Радост Бошнакова. Чужденецът е прекарал няколко часа пред хотела в Слънчев бряг, но оттам отказали да го настанят, защото нямали договорни отношения с него.

Снимка: Дарик

„Началникът на управлението в Несебър не е знаел как да постъпи. Когато разбрах за решението на съда в Бургас, разпоредих да се направи проверка за това вярно ли е твърдението на адвокат Никола Атанасов, че лицето Ралф Сундберг, е имало сключен договор за наем или резервация със съответния хотел. Категорично беше установено, че това не отговаря на истината. Това означава, че е извършено престъпление – тоест представен е документ с невярно съдържание пред съда. Всичко това означава, че адвокатът му ще бъде разследван за документно престъпление или престъпление против правосъдието. Първо ще се запознаем с доказателствата и тогава ще преценим по-точно“, коментира Бошнакова.

На 18 юли, при закрито съдебно заседание на Окръжен съд – Бургас мярката на шведът Ралф Сундберг е била изменена от „задържане под стража“ в „домашен арест“. По думите на Бошнакова, молбата на адвоката му е била депозирана в съда около 15.00 часа, а магистратите се произнесли още същия ден.

„Съдията е бил подведен. Аз разговарях с него. Относно предоставения уверението, че има сключен договор с х-л „Планета“ за настаняването на обвиняемия, той ми обясни: „това беше официално постъпило изявление с доказателство, че има сключен договор за наем в хотелски комплекс „Планета“. Съдията е много уважаван от мен човек. Никога не бих подложила под съмнение преценката му. Вече имаме официален сигнал от собственика на хотела за това, че те никога не са давали съгласието си Синдберг да бъде настанен там. Не са имали никакви договорни отношения“, каза още Радост Бошнакова.

В момента Ралф Сундберг е настанен в хотелски комплекс „Калифорния“. Стаята му се охранява от полицията. Новината, че шведският турист, ритнал камериерка в главата, смути хигиенистките там. Според тях, мястото му е в ареста.

 

 

 

 

 

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук