13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

От седми септември таксуването в градския транспорт ще става по електронен път /ВИДЕО/

Гражданите ще могат да пътуват с пластмасови електронни карти, които в началния етап на проекта се издават напълно безплатно в Транспортна къща на улица “Александровска”106.

Те дават възможност на всеки пътник да „зареди” картата със срочен абонамент, ако ползва намаления от държавния и общинския бюджет, или пари в електронното портмоне, които може да ползва без ограничения във времето.

В автобуса ще можете да си купите и хартиен билет, който в този преходен период е на същата цена от 1 лев. Сегашните хартиени карти все още важат, но постепенно ще излязат от употреба.

С новата система се въвежда времево пътуване. То дава възможност за едно пътуване с неограничен брой прекачвания в рамките на 45 минути. Ако например използвате един автобус, слезете от него, качите се във втори и се чекирате в него на 44-та минута  след първото таксуване, то можете да завършите пътуването си до желаната спирка по тази линия без да ви се отнема втори лев от картата.

Гражданите ще трябва да се самотаксуват, когато влязат в автобуса. Това означава, че при влизане в транспортното средство те трябва да допрат картата си до валидатора.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук