13.8 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

От София потегли пътуващата подписка на гражданска листа „Модерна България“

Днес от София потегли пътуващата подписка на гражданска листа „Модерна България“ за референдум за отзоваване на депутати, общински съветници и кметове и за право на жалба пред Конституционния съд. Тя ще обиколи градовете на България и ще подсилва аргументите на доброволците по масичките на Модерна България по места. За отзоваването, което ще даде силно “оръжие” на гражданите за контрол върху политици и закони Гражданската листа „Модерна България“ вече събра повече от 160 хиляди подписа.

Здравка Кръстева, водач на гражданската листа в Бургас се обърна към събралото се множество пред Гражданския предизборен щаб в София: „Днес ни залива отново кал – флашки, послушване, срамни приказки на държавните ни мъже. В същото време в предизборните хроники всички се надпреварват за гласовете ни с обещания за реки от мед и масло. Какъв цинизъм! Ние ви призоваваме „този път не се доверявайте на думи и обещания“. Не трябва да повторим грешката да се вържем на обещанията и да пратим същите хора в парламента без гаранции, че ще подлежат на истински граждански контрол. Ние не обещаваме, а действаме – с подписката по площадите. Затова потърсете масичките с подписката на „Модерна България“ по площадите и улиците на вашите градове. Подпишете се за отзоваване на депутати, кметове и съветници. Само нас ще можете да отзовете още догодина, ако не си вършим работата. Само Гражданската листа Модерна България се отказа от срамните милиони за партийна субсидия! Без граждански контрол никога няма да излезем от сгрешената матрица на прехода, а просто ще дадем още един мандат в ръцете на безконтролната власт и нейните кръгове от олигарси! Този път да сменим системата и да ги отзовем с номер 9!“

“Партии много, гражданската листа е една – с номер 9 в бюлетината” казват активистите на “Модерна България” и подчертават , че са единствената листа в тези избори, която е издигната не от партии и партийни лидери, а от повече от 60 неправителствени организации, читалища и инициативни комитети, за да гарантират в парламента, че гражданската воля за смяна на системата няма да бъде смачкана от партийното статукво. Брандираният бус с кандидатите и доброволците на гражданската листа потегли от София и утре ще събира подписи за отзоваване в Монтана, Враца и Видин. Следват Хасково, Бургас, Сливен и други градове.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук