12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

От университета в митницата: Студенти се срещнаха с разследващи инспектори

Студенти по право от Бургаския свободен университет /БСУ/ дискутираха любопитни и сложни казуси с юрисконсулти и разследващи митнически инспектори в Митница Бургас. Третокусниците, изучаващи „Право“ в БСУ, заедно със своя преподавател по „Финансово право“ – гл. асистент д-р Мила Иванова посетиха Митница Бургас, за да се запознаят с работата на  юристите  в митническата администрация и с дейността на бургаската митница.

„Работата на юрисконсултите в митническата администрация е много разнообразна, интересна  и динамична“- сподели  старши юрисконсулт Кети Керенска-Гелова  от отдел „Правно-нормативен“ в Митница Бургас, която отговори на десетки въпроси от студентите и въведе своите бъдещи колеги в „кухнята“ на професията.

Главен  разследващ митнически инспектор Мирчо Мирчев запозна студентите по право и с разследващите фунции на митническата администрация.  Бъдещите юристи обсъдиха с митническите служители от Бургас също и нормативните актове и европейски регламенти, прилагани от българската митническа администрация. Студентите се запознаха със структурата на Агенция „Митници“ и Митница Бургас, като външна митническа граница на Европейския съюз.

„Считам, че такива работни срещи са много важни за практическата ориентация на студентите“- коментира гл. асистент д-р Мила Иванова от Центъра по юридически науки в БСУ. Митническите служители от Митница Бургас отбелязаха, че са впечатлени от компетентните въпроси и задълбочения професионален интерес на студентите по право към дейността на бургаската митница и митническата администрация.

Студентите от БСУ проявиха интерес към работата на много отдели, сектори и митнически пунктове в структурата на Митница Бургас и изразиха желание за нови съвместни срещи с митническите служители.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук