24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

„Очите“ на Трафик центъра ще реагират при съмнителен багаж или резки движения

Бургас ще се превърне в същински „Биг Брадър” след пълното приключване на дейностите по монтажа на камерите за виденаблюдение, част от проекта за Интегриран градски транспорт. Оборудването е последна дума на техниката и вече може да се види на възловите кръстовища в града.

Някои от камерите обаче са по-специални от тези, които се монтират на всяка спирка например. „Очите” на Трафик центъра, които се поставят на най-невралгичните точки, са си направо „умни”. Камерите засичат движение, разпознават и филтрират различни сцени, за които сигнализират на диспечерите в центъра. Техниката може да реагира автоматично, ако в полизрението й попаднат забравен багаж или неестествени движения в трафика например. Камерите ще разпознават дори прояви на вандализъм, което според общината ще повиши сигурността по бургаските улици.

От няколко месеца работи и обзорната камера на Централната автобусна спирка. Тя пък е с обхват от 360 градуса, управлява се с джойстик и разполага с функция за повтаряне на запаметени движения.

Общият брой на камерите в Бургас може да достигне 300. Само на спирките в града ще бъдат монтирани 220. Като добавим и системите за видеонаблюдение в самите автобуси можем да бъдем сигурни, че решилите да трошат общинска собственост няма останат далеч от погледа на администрацията.

traffic-center12

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук