9.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Още година работа по проекта за управление на Парк „Странджа“

С година е удължен срокът за приключването на проекта за управление на ПП „Странджа”, обяви новият директор на парка инж. Владимир Димитров. По думите му, има възникнали множество проеблеми по проекта, финансиран по ОП „Околна среда”, но всеки един от тях е разрешим.

странджа

Проектът за управление на защитената територия трябваше да приключи до края на тази година. Според последните корекции, дейностите по заданието трябва да приключат през октомври 2015 година. Предстоят такива по ремонт и строителство на сгради, които ще се обособят като посетителски центрове в Бургас и Ахтопол.

Ще бъдат ремонтирани и някои сгради на дирекцията в Малко Търново, Роската сбирка в село Граматиково. Предстои обявяването на обществените поръчки и избирането на фирми-изпълнители, обясни Димитров, цитиран от Агенция „Фокус”.
Инфраструктурата по една от изградените туристически пътеки в околността на село Младежко е разрушена, много мостчета изцяло липсват. Предстои възстановяване на щетите като ще се търси съдействието на местните жители, бизнеса и община Малко Търново. Директорът на парка се надява проблемът да бъде разрешен до началото на следващия туристически сезон.

По неговите думи, Странджа е достъпна за туристите по всяко време на годината. „Ще работим и за привличане на туристите през зимните месеци. На среща с местните хора от Малко Търново се роди идеята да се започнат благотворителни акции с тяхно участие по поддръжка на вече изградени маршрути и заслони, понеже парковата дирекция не разполага с ресурс и с хора, които да поддържат вече изградените обекти“, разясни още инж. Димитров. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук