12.1 C
Бургас
петък, май 17, 2024

Още класика от възпитаниците на Музикалното

Три невероятни срещи, изпълнени с красотата на класическата музика предстоят в рамките на проект „На концерт в сряда” в Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”.

На 11 и 25 март, както и на 15 април , феновете на класическата музика ще имат удоволствието да се насладят на живото изпълнение на младите музиканти, които ще представят Бургас на XI Международен конкурс за немска и австрийска музика „MAGIC“.  Конкурсът ще се състои през месец април и се организира от Музикалното училищеи Училищното настоятелство „Роднизвуци”, със съдействието на Министерство на културата, Община Бургас и  Областна администрация  Бургас.

Тази сряда музиката на великите класици ще прозвучи в изпълнение на Сияна Керемедчиева – обой, Марко Маджаров и Стефани Трендафилова – флейта, Златомира Кошничарова – фагот, Теодор Чирпанлиев – ударни, Мартин Колев – тромпет. На сцената ще излязат и пианистите Ксения Королева и София Пишманова, както и цигуларите Ива Ганева и Ана Матея Хайдер.

В програмата са включени произведения на Хайдн, Телеман, Вебер, Бах, Крайслер, Менделсон и Брамс.

Младите музиканти ще завладеят слуха и съзнанието на публиката, чрез музиката създадена от виртуозни и вдъхновени творци, и през погледа  и сърцето на съвременниците ще предадат красотата на сътвореното от Великите класици на немската и австрийската музика.

Тази сряда – 11 март,  18 часа, Концертна зала на Музикалното училище, вход свободен.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук