14.9 C
Бургас
събота, май 18, 2024

Още няколко дни до края на конкурса за изработка на хвърчила

Следващите седем дни са последната възможност, в която можете да изпращате своите заявки за участие в конкурса на Младежки културен център за изработка на хвърчила на тема „Полетът на пеперудените хвърчила“, съобщават от община Бургас.

morska

В конкурса могат да участват всички деца, юноши и младежи, които имат въображение, творчески талант и желание да се изявят като творци. Творбите ще бъдат оценявани въз основа на креативността, яркостта, дизайна, сложността, с които са изработени и летателната способност на хвърчилaтa. Кандидатите, които искат да участват, трябва да изработят по едно авторско хвърчило, което задължително трябва да е с формата на пеперуда.

Летателният апарат може да е изработен от всякакъв материал като хартия, картон, дърво, найлон, плат или друг подходящ за целта. Няма ограничение в големината на хвърчилото. Срокът за изработка на пеперудените модели е до 7 юни. Те ще бъдат оценявани на 8 юни от 17.00 часа в Морската градина на Бургас, на терасата до Културен център „Морско казино“. За най-добрите пеперудени хвърчила ще бъдат присъдени награди – за първо място – ваучер за покупка на колело, второ – ваучер за техника и трето място – ваучер за книги.

Останалите участници също ще получат специални награди за тяхното старание и участие. Заявка за участие и допълнителна информация може да получите на телефона на Младежки културен център – 056/ 840790 или на e-mail: [email protected].

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук