17.6 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Павел Маринов: МБАЛ – Бургас може да използва неоперативните си активи

„Бургаската болница има нужда от свежи инвестиции. Предстои ни една много тежка среща по проблемите на лечебницата на 15 януари, следващата година с представители на всички парламентарно представени сили.“ Това каза за zonaburgas областният управител, Павел Маринов. 

Според него, пред Бургаската болница стоят няколко основни проблема. Най-сериозни били затрудненията във финансовата част, които са свързани със задлъжнялост на лечебницата през годините. Най-голямата бургаска болница има „висящи“ сметки от 2001 година до сега.

„Това е една постоянна загуба, която се възпроизвежда всяка година за разлика от цените и обслужените пациенти и това, което се получава като клинични пътеки. Ще се опитаме да намерим начини за развитието на болницата. Ще наблегнем и на проблема с липсващото отделение по „Пластика и изгаряния“. Надяваме се да стигнем до ползотворно решение и за „Хематологичния център“. Ще имаме и обсъждане, относно лиценза за Медицинския факултет към Университет „проф. д-р Асен Златаров““, коментира Маринов.

По думите му, проблемите на Бургаската болница могат да бъдат решение ако се предприемат правилните стъпки. Съвсем скоро трябва да бъде изготвен доклада за финансовото състояние й. „До колкото успях да разбера, МБАЛ – Бургас разполага с много неоперативни активи. Именно те могат да донесат финансови ползи. Става дума за терени и сгради, които са недостатъчно добре обслужвани“, допълни губернаторът.

Той е на мнение, че първото, което може да се направи е да бъдат „събрани“ част от дейностите или една територия да има повече функции.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук