12.6 C
Бургас
понеделник, май 20, 2024

Павел Маринов: Депутати от ГЕРБ се опитват да пробутат лобистки текстове в закона за пристанищата

Председателят на Общински съвет на БСП Бургас Павел Маринов изрази днес позиция, касаеща предложение относно законопроект за изменение и допълнение на Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България  от 27.11.2012 г. Предложението е внесено на 22.02.2013 г. чрез председателя на Народното събрание г- жа Цецка Цачева до председателя на парламентарната комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения  Иван Вълков.  В позицията се казва: „Депутати от ГЕРБ отново се опитват в последния момент да пробутат лобистки текстове в закона за пристанищата, което е спирачка на тяхното развитие. Прави се опит да бъдат въведени нови изисквания към инвеститорите в пристанищните комплекси и да им бъде наложена регистрация с три пъти по – висок праг от минимално посочения в закона за насърчаване на инвестициите. Това ще е пречка за извършване на нормална търговска дейност на територията на пристанищните комплекси.

Ако направените предложения се приемат, ще бъдат възпрени частните инициативи за развитие на туристически дейности, общините ще бъдат възпрепятствани в развитието и стопанисването на рибарските пристанища, ще бъде затруднена работата на съществуващите вече частни пристанища.

България има нужда от спешни мерки за съживяване на икономиката, за създаване на нови работни места, за драстично увеличаване на доходите на хората, а не за налагане на тежки ограничения за това.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук