13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Павел Маринов с най-много номинации за депутат на конференцията на БСП

Общинската организация на БСП определи с таен вот кандидатите за народни представители за 42-то Народно събрание. Конференцията се проведе в залата на Танцовата академия.

 Присъстващите 162 делегати трябваше да избират от 43-ма кандидати за депутати- 28 за листата. Сред тях са, както добре познати активисти на партията, така и нови лица.

С най-много номинации е общинският лидер Павел Маринов, който получи 113 гласа, след него се подреждат общинският съветник Евгени Мосинов с 88 гласа, Дарина Стоянова- 87 гласа, Тодор Ненов-86 гласа и Юлия Йоргова с 79 гласа. Следват областният лидер Атанас Зафиров, Николай Тишев и бившият евродепутат Маруся Любчева.

Сред номинираните бяха бившият областен управител Любомир Пантелеев, бившият шеф на полицията и пристанището Аргир Бояджиев, бившият секретар в община Бургас от екипа на Йоан Костадинов Тинка Желязкова, д-р Иван Апостолов и др.

Общинският председател на БСП Бургас Павел Маринов каза, че партията трябва да излезе обединена на изборите, да възстанови доверието на хората в държавата и да възстанови икономиката. Маринов каза, че конференцията е протекла спокойно, без излишни страсти.

Предстои листата да бъде гласувана на областна конференция на БСП, след което ще бъде окончателно подредена от Националния съвет на партията.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук