13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Павел Маринов: Уведомил съм за натиск срещу мене службата за сигурност и Главна прокуратура

„Някои хора се страхуват, че все още съм на този пост и се опитват да ме компрометират. Докато съм областен управител ще бъда безкомпромисен за подобни схеми”. Така областният управител на Бургас Павел Маринов коментира започналото досъдебно производство срещу него за злоупотреба с власт, образувано по сигнал на фирма „Сентрал парк Бургас“ ЕООД, която се представлява от бизнесмена Здравко Станчев. павел мариновСпоред прокуратурата на 2 август 2013 г. Маринов е нарушил служебните си задължения, с цел да набави облага на фирма „Бутед” АД и да причини вреда на „Сентрал парк Бургас” ЕООД, като е издал заповед, с която отменил акт на предшественика си Константин Гребенаров. Бившият областен управител е отписал от регистрите за държавна собственост 11 сгради от бившата държавна складова база на РКС „Черноморие” и ги продава на „Сентрал парк Бургас” ЕООД. С отмяна на акта от областният управител Павел Маринов сградите остават да се владеят от бившата държавна фирма „Бутед” АД. Двете фирми се съдят за спорните 42 декара.

Според Павел Маринов спорът е между две юридически лица и държавата няма отношение към него.

 
„Счетох, че има неправомерна намеса на държавата в съдебен спор между две юридически лица за частен имот и отмених заповедите в качеството си на областен управител. Уведомил съм за натиск срещу мене службата за сигурност и Главна прокуратура. Написал съм писма до инспектората в МС и министъра на регионалното развитие, в качеството на наблюдаващ държавната собственост в България, как да се процедира в други подобни случаи. Тази практика, ако се повтори може да се правят поправки в актове със задна дата и да бъдат извършвани разпоредителни сделки на това основание. Все още нямам отговор”, заяви Маринов.
„Фирма „Сентрал парк” упражнява натиск срещу мен, до сега е подала срещу общо 6 сигнала за корупция. Не съм обвинен все още, има образувано досъдебно производство, има процес, който ще докаже кой е виновен. Някои хора в Бургас се смятат за недосегаеми”, коментира в заключение Маринов.
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук