14.3 C
Бургас
сряда, май 15, 2024

Падна заповедта на МОСВ за спиране ОУП на Царево

По жалба на Националната асоциация „Българско Черноморие“ ВАС отмени заповед на министъра на околната среда, с която бе спирано действието на общо устройствения план на община Царево. Спазването на законите в България трябва да бъде безпрекословно, пишат в съобщението до медиите от асоциацията и допълват:

читалище Царево

„Когато ВАС с влязло в сила решение постанови, че ОУП на община Царево е легитимен, то тогава организации, наричаща себе си „зелени” скочиха срещу влязлото в сила решение. Още тогава НАБЧ излезе с прессъобщение, че тези протести са антиконституционни, защото целят неспазване на закона. Тогавашното ръководство на министерството на околната среда и водите бе подложено на „екологичен” рекет. Под този натиск министърът на околната среда бе принуден да издаде незаконосъобразна заповед и ние от НАБЧ и други обжалвахме тази незаконосъобразна заповед и ВАС постанови:

„ОТМЕНЯ по жалба на Петко Илиев Петков, Тодор Атанасов Тодоров, Ирина Янева Кирязова, Георги Христов Димов и Константин Георгиев Стаматов – всички от гр. Царево, „Сор” ООД гр. Бургас и Национална асоциация „Българско Черноморие” Заповед № РД-113/11.02.2014г. на министъра на околната среда и водите, с която на основание чл. 160, ал. 1 във вр. с чл. 158, т.3 от Закона за опазване на околната среда /ЗООС/ и чл. 123 във вр. с чл. 121, ал.2 и чл.122, ал.1, т.2 от Закона за биологичното разнообразие /ЗБР/ е спряна реализацията на Общия устройствен план /ОУП/ на община Царево, област Бургас, одобрен със заповед № РД-02-14-176 от 13.08.2008г. на министъра на регионалното развитие и благоустройство, до провеждането на процедура по Изменение на ОУП за цялата територия на община Царево, разрешено със заповед № РД-02-15-17/07.02.2014г. на министъра на регионалното развитие.”

Създадени НПО-та, финансирани от чужди фондации и държави, се оформиха и доказаха като групи по интереси. Тези НПО-та обикновено използват природата и науката екология като инструменти за заблуда на обществото и лично финансово облагодетелстване. Те никога не са се съобразявали със законите или решенията на българския съд, а чрез екорекетьорство са постигали своите цели. Тези цели много често са били извън закона, което доказва и по-горе цитираното решение на ВАС.
Обръщаме се към министъра на околната среда и водите да не се поддава на екологичен рекет и ако му е наложен такъв публично да оповести екорекетьорите.

Продължаваме да твърдим, че личности свързани с такъв тип НПО-та и ползващи такива методи не трябва по никакъв начин да бъдат назначавани в каквито и да е държавни структури.“

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук