24.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Падна първия сняг в страната

Първи сняг падна в Северозападна България. Във Видин снежната покривка е 6 см, в Ново село – 2 см, във Враца и Монтана – 1 см. На Черни връх снежната покривка е достигнала 10 см, а на вр. Ботев – 7 см. Във Видин продължава да вали по-обилно сняг, а във Враца, Монтана и Лом по-слабо превалява.

Дъжд е валял в цялата страна, като по-обилни валежи е имало в южните райони – Кърджали, Сандански – 26 л./кв.м., Казанлък – 25 л./кв.м., Сливен – 21 л./кв.м., Благоевград -19 л./кв.м. В Северна България валежите са били от 4 л./кв.м. до 14-15 л./кв.м. В източната част на Дунавскта равнина до морето продължава да вали дъжд – Шумен Русе Разград, както и в Пловдив, Кюстендил, Сливен, съобщава агенция „Фокус“, позовавайки се данни от НИМХ-БАН.

Жълт код е обявен за днес в цялата страна заради интензивни валежи от дъжд, на места от сняг, както и заради силен вятър.

Значителни количества валежи се очакват в Западна, Централна и Източна България – между 20 и 30 л/кв.м, като в Източна и Североизточна България ще духа и силен вятър. За три области е обявен жълт код заради обилни валежи от дъжд и сняг. Това са областите Видин, Монтана и Враца.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук