16 C
Бургас
понеделник, май 20, 2024

Пак барикадират плажа

За втора поредна година започна издигането на диги по бургаския плаж. Наемателят на ивицата е получил разрешение от областния управител. Машините работят от няколко дни. Работите по издигането на защитните стени, които да предпазят плажа от зимните бури, ще бъдат приключени до две седмици.

„Барикадирането“ е започнало  по-рано през тази година. Припомняме, че преди по-малко от месец бурното море отне близо 7 метра от бургаския плаж. Според концесионерът Атанас Атанасов, пясъкът ще бъде разстлан отново в края на април, следващата година. Той се надява до тогава да бъдат приети и промените в закона за Черноморското крайбрежие, за да започне и облагородяването на стопанисваната от него територия.

По неофициални данни, в областна администрация няма постъпили други искания за издигането на диги по плажовете. През следващата седмица, експерти от областна управа и хидрографския институт ще умуват над възможностите за запазване на плажовете ни. Ако методът с издигане на диги се окаже ефикасен, ще бъде приложен и на други места.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук