9.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Пак отложиха делото срещу подпалвача от Созопол. Болен е

Делото срещу подпалвача от Созопол бе отложено заради влошено здраве на подсъдимия, съобщиха от Окръжен съд – Бургас. С действията си Павел Господинов причини смъртта на три лица. Видът му и представени от защитника медицински документи, дадоха основание на съда да разпореди да бъде изготвена съдебно-медицинска експертиза, която да установи какво е здравословното състояние на подсъдимия.

Окръжен съд – Бургас докладва, че с писмо до МБАЛ – Бургас е поискал да се определи лекар, който да присъства в съдебно заседание и при евентуална необходимост да окаже медицинска помощ на подсъдимия, но това не е изпълнено за днес. Съдът докладва още, че собственикът на опожарения имот – „Дарик Имоти България“ АД е предявил граждански иск за размера на щетата, установена с комплексна архитектурно-оценителска експертиза – 230 850 лв. 

Съдът съобщи на явилите се свидетели и вещи лица, че съдебното заседание ще бъде насрочено съобразно заключението на допуснатата днес съдебно-медицинска експертиза, което трябва да бъде изготвено от лекар – невролог.

Пресцентърът припомня, че Господинов е подсъдим по обвинение за това, че на 15.11.2012 г., в гр. Созопол, област Бургас, на ул. „Тюлен“, запалил сграда със значителна стойност – триетажна къща, собственост на „Дарик Имоти България“ АД – София, на стойност 1 715 000 лв., като запаленото имущество има историческа, научна и художествена стойност, пожарът е представлявал опасност за живота на други лица и е имало опасност той да се разпростре и върху други имоти, и от него са последвали значителни вреди на обща стойност 236 027 лева, както и е последвала смъртта на три лица, като деецът не е искал и не е допускал това.

При пожара са изгорели млада жена и родителите й. Нейните деца и мъжа, с който е живеела във въпросната къща, са призовани като свидетели днес пред Окръжен съд – Бургас. По делото трябва да бъдат разпитани общо 34 свидетели. Част от призованите за днес не се явиха в съдебната зала. Призовани са и 13 вещи лица, изготвили 15 експертизи – съдебно- медицински експертизи, ДНК експертизи, дактилоскопни, пожаротехническа, химични, физикохимични и оценителски експертизи.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук