13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Пак предупреждават за мъгли

Код „жълто“ е обявен в 13 области от страната днес заради мъгли. Това съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. Кодът е в сила за областите: Бургас, Видин, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Хасково и Ямбол.

Над Черноморието ще има ниска слоеста облачност. След обяд ще се появи слаб вятър от юг-югозапад. Максималните температури отново ще са по-високи от средните за сезона – между 8 и 10 градуса. Вълнението на морето е 1 – 2 бала, а температурата на морската вода около 8 градуса.

На много места в равнините и низините ще има ниска слоеста облачност или мъгла, по-значителна по поречието на Дунав и източните райони на Горнотракийската низина. В припланинските райони ще има разкъсана – предимно висока облачност. След пладне в източните райони ще се появи слаб югозападен вятър.

Минималните температури за страната ще са предимно между минус 2° и 3°, а дневните в повечето места 8° – 13°, в местата с по трайна мъгла – 4°-7°.


7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук