14.9 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Пак рокади в Пристанище Бургас, уволниха Аргир Бояджиев

Министърът на транспорта назначи Иван Капитанов за член на Съвета на директорите на „Пристанище Бургас” ЕАД. Аргир Бояджиев, който до момента заемаше този пост е освободен от длъжност. Предстои Съветът на директорите да избере изпълнителен директор на дружеството.

Аргир БояджиевДругите двама членове на борда са бившият червен депутат от БСП Стойко Танков и общинският съветник от ГЕРБ Деян Димов.

До тази ситуация се стигна след като транспортният министър Николина Ангелкова освободи през август директора на пристанището Николай Тишев, който е областен председател на БСП и назначи за член на борда бившия директор на пристанището по времето на ГЕРБ Диян Димов. Не е ясно обаче защо служебното правителство тогава не смени целия борд, за да се осигурят гласове за Димов да се върне на поста. Така Съвета на директорите избра за директор на Порт Бургас Аргир Бояджиев от БСП, който днес е уволнен от Министерството на транспорта.

Новият член на борда Иван Капитанов е завършил „Икономика и управление на индустрията“ в Университета за национално и световно стопанство. Той има дългогодишен опит в държавната администрация. От 2002 г. до 2011 г. работи, като експерт в дирекция „Финанси на реалния сектор” в Министерство на финансите, а след това е и заместник изпълнителен директор на Държавен Фонд „Земеделие“. Бил е и заместник-председател на сдружение „Център за стратегически анализи, финансиране и европейски  фондове“. Той е доказан експерт в изготвянето на финансово-икономически анализи и неговата експертиза и опит ще бъдат от полза в управлението на дружеството, се посочва на страницата на Министерството на транспорта.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук