16 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Пак става сложно по пътищата

Сняг и дъжд валят в по-голямата част от областта. Зимата започна да създава нови проблеми в района на Айтос и Карнобат. Обилен снеговалеж мобилизира и екипите в Руенско. Десетки третокласни пътни отсечки са затворени заради снегонавявания. Вятърът в региона не стихва, което затруднява работата на снегопочистващите фирми.

Затворени са пътища в Айтоско – за селата Тополица и Мъглен. В няколко селища там няма ток. Екипи на електроразпределителното дружество работят по отсраняването на авариите. Община Айтос е обявила ваканция за учениците до петък. В Карнобат също настръхнаха от ветровитата зима.

Усложнена е обстановката около село Венец, има закъсали автомобили. Движението на товарни такива е преустановено в цялата община, заради струпване на камиони преди близките проходи – Айтоски и Ришки. Забраната е за неопределен период от време, обясниха от полицията. Машините едва смогват да разчистят снежните преспи. Село Крушево остава без ток – за четвърти пореден ден. Обледяването там счупи няколко стълба, което доведе до спиране на тока. Поставените временни такива не успяват да издържат на поривите на вятъра.

Движението по АМ „Тракия” се извършва нормално. По усложнена остава обстановката около Петолъчката, където по-рано имаше закъсали автомобили. Въпреки това движението през пътния възел към момента е възможно. От Областно пътно управление обаче съветват да използваме алтернативни маршрути.

През Ришки проход всички автомобили трябва да се движат с вериги, без ремаркета и полуремаркета. Всички моторни превозни средства да се движат задължително с вериги по Айтоски проход, приканват от Агенция „Пътна инфраструктура“. Пътят Бургас – Созопол е разчистен и движението по него се извършва нормално.

Призовават се гражданите предвид усложнената пътна обстановка да не предприемат пътувания в близките часове, а в случай че тръгнат на път движението да се осъществява само с подходящи гуми, при съобразена с пътните условия скорост и при спазване указанията на контролните органи и въведените ограничения за пътуване с вериги.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук