20.4 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Пак ще пръскат срещу комари

Започва ново опушване против комари в Бургас, съобщават от община Бургас. От 2 до 27 юни ще се проведе обработка за унищожаване на възрастната форма на комара – опушване с топъл аерозол. Ще се третират зелените площи в града.

Комари

През април и май се проведе пръскане от въздуха против ларвите на комарите при крайбрежните биотопни зони на Атанасовско и езерото Вая. Сега е ред за наземните третирания на възрастните комари.Сигнали за кърлежи се подават в Общината.Опушването ще се извършва от 00.00 часа до 05.00 часа.

Ползва се специализиран служебен автомобил с номер А 0478 КС. „Дезинфекционна станция Бургас“ ЕООД си запазва правото да променя графика при влошени условия на атмосферно влияние – дъжд, силен вятър и др. Тази година зелените площи в града са обработени против кърлежи вече два пъти.

Въпреки това, популацията им няма как да бъде унищожена на 100 %. Сигнал за кърлежи можете да подадете на общинската дирекция „Екология“ – тел. 056/84 38 91. Веднага след получаването му ще бъде организирана обработка на съответната площ.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук