18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Панайот Рейзи: Два милиона и половина от бюджета на Созопол са за социална политика

2105 година ще бъде интересна, динамична и трудна година, заяви кметът на Созопол Панайот Рейзи. В общината в момента се изпълняват два сериозни проекта- водният цикъл на Созопол и Черноморец  и изграждането на пречиствателната станция, както и строителството  на новия квартал Мисаря.

С бързи темпове върви и строителството на уникалното спортно съоръжение „Арена Созопол”. Цялостното изграждане на един от най- модерните футболни стадиони се осъществява със собствени средства от общината. Проектът е на обща стойност над три милиона и половина През годините изграждането му даде сериозна заявка Созопол да се превърне във водещ спортен център. Само за една година от неговото построяване, той успя да привлече като място за тренировки, тренировъчни лагери и подготовка както родни футболни отбори, така и от чужбина.

Панайот Рейзи припомни и сериозната социална политика, която поддържа екипа му вече 8 години. Политика обърната изцяло към хората:  безплатни детски градини, еднократни помощи  за социално слаби граждани, социален патронаж в цялата община, 2000 лв. за всяко новородено дете . Тези социални придобивки са се отстоявали от общинската администрация дори и в периода на тежка финансова криза, припомни созополският кмет.

Панайот Рейзи обърна внимание  и на силната културна програма в древна Аполония . Всяко лято амфитеатъра в Созопол е отворен за безплатни посещения на фестивали, концерти и спектакли.

Силната социална и капиталова програма и това, което е направено и извоювано за Созопол, през последните два мандата,  дават самочувствие на кмета Панайот Рейзи да се кандидатира за трети мандат.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук