14.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Панайот Рейзи: Созопол спечели много през 2013 година

Изпращаме 2013 година с удовлетворение и посрещаме 2014-та с нови амбиции. Това каза за zonaburgas, кметът на община Созопол Панайот Рейзи. По думите му, Черноморската община е успяла да реализира всички свои проекти, по които е работила, чака и нови през следвaщия програмен период.   

„Приключихме много инициативи в сферата на спорта. Разбира се не подминахме и нашата социална политика с разкриването на няколко социални центъра. През тази година направихме всичко възможно да обновим и някои от общински салони, в които се обслужват гражданите на община Созопол”, допълни Рейзи .

Към момента местната администрация продължава работа по водния цикъл на града. Предстои и изграждането на ново пристанище в град Черноморец, което местните рибари очакват от години. 2013 година е била обнадеждаваща за Созопол и по отношение на туризма. „Градът беше пълен през цялото лято. Посрещнали сме с около 12% повече туристи. През тази година можем да се похвалим с интерес от страна на почиващи от Арабския свят. Имахме много гости от Израел. Тази година поставихме и началото на конгресния туризъм”, каза още Панайот Рейзи.

Местната администрация е отчела ръст на собствените приходи с около 20% в сравнение с миналата година. Оттам се надяват да успеят да изпълнят поставените за 2014 задачи и да запазят стабилното финансово състояние на общината.

„В момента работим по пет проекта, а колко сме изпълнили през 2013 година не мога да кажа точно. Наистина са много. Там където сме имали възможност да кандидатстваме сме го направили. На 90% нашите проекти са били класирани и съответно реализирани. И в началото на следващата  година ще обърнем поглед към спорта и инфраструктурата. Трябва да довършим водния цикъл на Созопол до края на следващата година, поне на 80%. Предстои ни и работа по реконструкцията на стадиона. Запазваме изцяло и приоритетите си в социалната политика”, сподели Панайот Рейзи.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук