19.3 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Папазов: Морска гара в момента не изпълнява функциите си, трябва да се отвори за гражданите

Морската гара в Бургас трябва да се отвори за гражданите, защото в момента тя не изпълнява функциите си. Това заяви в Бургас министърът на транспорта Данаил Папазов. morska gara Burgas

Според Папазов  зоната за обработка на пасажерите трябва да бъде заградена, но отварянето на пристанището към града ще доведе до съкращаване на дейности и работници. „ Още при отдаване на концесия на Пристанище – Бургас са допуснати много сериозни грешки.

В момента държавният оператор  е с 14 корабни места, но въпросът е какво ще се случи когато се обособи  рекреационната зона, известна като проекта „Супер Бургас”, за отваряне на пристанището към града. По-добре беше да се отдаде цялата дейност на Пристанище – Бургас и по чл. 123 от Кодекса на труда директно да се реши въпросът на цялото пристанище, защото сега се създава една конфликтна ситуация между държавния оператор и рекриационната зона. Освобождавайки рекреационната зона ние трябва да съкращаваме дейността на държавния оператор, съответно да търсим работа на тия хора или въобще да ги уволняваме”, разясни министърът.

Папазов допълни, че министерството иска  да развива държавния оператор. Обсъждат се  различни варианти за инвестиция в новите терминали за обработката на контейнери 3 и 4, които е в бъдеще при намиране на инвеститорски интерес да се развиват. Министър Папазов отхвърли твърдението на ГЕРБ, че строителството на Трафик кулите на двете пристанища в Бургас и Варна се бави.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук