13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Пари за ин- витро и нов омбудсман гласуват днес съветниците в Бургас

34 точки включва днешното заседание на общинския съвет в Бургас. То е първото за новата година.. В дневния ред на заседанието на Общинският съвет са предвидени 34 точки. Местният парламент ще изслуша  отчета на обществения посредник Таню Атанасов за 2011 година и ще трябва да избере нов омбудсман. Кандидатите са двама досегашният- Таню Атанасов и Даниела Божинова.

 

Ще се разгледа и предложението на „Синята коалиция” в Бургас, която настоява в бюджета за 2012-та година на Общината да бъдат предвидени 200 000 лева за финансово подпомагане на процедури „ин-витро”. Предложението е входирано от общинския съветник на сините Вълчо Чолаков.Един от мотивите на вносителя е, че през изминалата година предвидените в бюджета  средства са изразходвани изцяло, като от правото си на подпомагане са се възползвали 101 двойки с репродуктивни проблеми, а само за месец декември 2011-та година са подадени 30 нови заявления.

Местният парламент трябва да вземе решение и за увеличаване на капитала на Индустриалния парк чрез издаване на нови акции, които да бъдат придобити от „Национална компания индустриални зони” ЕАД. В докладната на кмета Димитър Николов е записано да се увеличи капиталът на „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ ЕАД на 10 358 270 лева, чрез издаване на нови 528 272 поименни акции, всяка на стойност 10 лева, които да бъдат придобити от „Национална компания индустриални зони“ ЕАД

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук