13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Парк Странджа организира 10-ти юбилеен ФЕСТИВАЛ НА ЗЕЛЕНИКАТА

Зелениката е емблематичното растение за Странджа, свързано с част от мистиката на планината. Затова и ежегодният Фестивал на Зелениката е едно от най-значимите събития за региона – незабравимо преживяване, което запознава посетителите със самобитността на странджанското културно и духовно наследство.

 

Фестивалът на зелениката ще се проведе на 25 и 26 май, а домакини тази година са селата Евренозово, Младежко и Бродилово.

Във връзка с десетгодишнината от Фестивала, паркът организира инициативата „10 години Фестивал на Зелениката – 10 участия“, чрез която търси поне трима участници, посетили всичките десет издания на Фестивала, за да  споделят с останалите гости своите най-вълнуващи и интересни преживявания. Ще има и награди – изненади.

Фестивалът предлага автентичен фолклор, кулинарни събития и демонстрация на занаяти, а за любителите на природата – разнообразни туристически маршрути с различна трудност и различни превозни средства. Подробности за двата дни по часове и места ще намерите в приложената програма на фестивала.

 

Тази година Фестивалът се осъществява с финансовата подкрепа на Изпълнителната агенция по горите, Община Малко Търново и Община Царево и проект ”Изграждане на кръгов веломаршрут „Устието на река Велека – м. Царското кладенче – с. Бродилово – устие на река Велека и развитие на регионална мрежа на информационни центрове от парка, финансиран от Княжество Монако.

 

           

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук