12.6 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Сидеров остана без имунитет

Народното събрание свали имунитетите на депутатите от „Атака“ Волен Сидеров и Десислав Чуколов по искане на главния прокурор Сотир Цацаров. Решението бе подкрепено от 144 депутати от всички парламентарни групи, като само един народен представител от „БСП лява България“ се въздържа. 

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров заяви от трибуната на Народното събрание:

Аз мога да кажа, че днес е много хубав ден за българската наркомафия, тъй като със свалянето на имунитета ми тя ми нанася тежък удар, забележете, с тежката ръка на държавната машина, тъй като в този удар взеха участие прокуратура, МВР, правителство и парламент. 

Десислав Чуколов не пожела да бъде изслушан.

Искането за свалянето на имунитета беше прието от временната комисия, сформирана заради агресивното поведение на народните представители пред магазин на ул. “Георги С. Раковски“ в София до НАТФИЗ и последвалите действия в сградата на Театралната академия.

Атанас Зафиров от БСП, който беше член на временната комисия за имунитетите на депутатите от „Атака“ и е гласувал „за“, разкритикува работата на комисията:

Подходът в работата на комисията беше формалистичен. Нейните членове на практика не разполагаха с необходимото време до началото на първото заседание да се запознаят с огромното по обем съдържание на предоставените от прокуратурата материали и на практика останах с впечатление за едно по-скоро емоционално, отколкото прагматично гласуване. Останах с впечатлението, че някой вече го беше получил, от нас се очакваше да вдигнем ръцете, водени от емоционални подбуди, с обществено очакване и така нататък. 

Това мнение сподели и депутатът от „Атака“ Явор Нотев:

Всички тези неразбории, които съпътстваха работата на комисията, половинчато докладване пред вас днес, за да вземете половинчато решение, каквото и да е то, то наистина няма да бъде в пълен обем, съобразено с информацията и резултата от работата на комисията, имат за последица това, че комисията работи некомпетентно, непълно и в крайна сметка не отговори на поставената задача и цел, за която тя беше сформирана.

Димитър Главчев от ГЕРБ, председател на временната комисия, подчерта:

Ако от 13-и, когато е представено искането на главния прокурор, 13 октомври до 29 октомври, когато заседава комисията, на вас не ви е стигнало времето да се запознаете с материалите, то няма да ви стигне въобще никога.

БНР

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук