12.1 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Патриотично, комично и свежо детско шоу спретна бате Енчо в Несебър

 „Където е Еньо, там е и Еньовден“, с тези думи започна безкрайната върволица от смешни комбинации от стихчета и песнички и комични ситуации в детското шоу с бате Енчо вчера. В ранната вечерна прохлада на крайбрежния булевард на Несебър се бяха събрали най-малките жители и гости на морския град, които с нетърпение очакваха да се изявят на сцената. Известният водещ на предаването „Кой е по-по-най“ още преди самото събитие беше заобиколен от множество нетърпеливи малчугани, които искаха да се снимат с него за спомен, да му кажат нещо извън програмата или просто да порисуват.

bate_encho.jpgПървите две деца, поканени на сцената, дойдоха  с рисунките си. На едната беше представен бате Енчо самостоятелно, а на другата малката авторка беше нарисувала и себе си до водещия. На тези две деца се падна и честта да дадат старт на детските изпълнения със стихче за падналото зъбче и песничка за безопасността на движението по пътищата.

Стихче за Левски, песен и стихотворение за Несебър, „Аз съм българче“, че дори и молитвата „Отче наш“ чуха присъстващите родители, случайни минувачи и любопитни зрители. От време на време бате Енчо правеше „почивки“, в които показваше на децата как се тропа ръченица, учеше ги на скороговорки, дори имаше и игра, в която присъстваше дядо Торбалан наред с мамбото, което се танцуваше в кръг. След тези сближаващи танци, под формата на игри, малчуганите все по-нетърпеливо чакаха ред да се представят на сцената. В един момент дори вместо самостоятелно, имаше хорово изпълнение на песничката „Мама ми купи днес“, защото децата неволно пригласяха и помагаха на пеещия. Стихче за ръчичките, песен за малката скумрийка Сийка, „Тръгнал кос“, стихче за книжката, изпълнени „със силен глас“, предизвикаха море от усмивки, умиление и заредиха присъстващите с двойна доза свежо настроение. За всички изявили се деца, бате Енчо беше приготвил подаръци, сред които водни пистолети, маски, „машинка“ за балончета, миниголф. Повечето участници в едночасовото шоу бяха от Несебър, но имаше и деца от Бургас, Карнобат, Поморие, Пловдив, с. Равда, с. Кошарица.

Събитието премина под формата на празник на българските фолклорни игри и забавления. Бате Енчо, специално за случая, носеше народна носия и калпак, като от време на време посвирваше и на бърдуче. Неусетно се извъртя един час, в който всеки, без възрастови ограничение, можеше да се изяви на крайбрежната сцена. Накрая на шоуто, което имаше три финални изпълнения поради големия интерес, бате Енчо пожела на всички хубаво лято. „Не ви казвам довиждане, защото не ми се тръгва – оставам мислено и сърдечно с вас!“, завърши детският празник той. След края, обичаният от мачуганите водещ продължи да бъде търсен за снимки от деца и родители, както и от случайни минувачи, дори извън програмата изслуша още няколко стихчета на ентусиазирани деца.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук