8.8 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Патрулки сред колоните с абитуриенти към Слънчев бряг за респект

Полицейски коли ще се движат заедно с абитуриентите по маршрута Бургас – Слънчев бряг, по този начин ще контролират по-ефективно скоростта, съобщиха от ОД на МВР. Създали сме организация за пълно обезпечаване на сигурността на абитуриентите – от местата за събиране през целия маршрут до Слънчев бряг до хотелите и заведенията, където ще празнуват, каза шефът на ОД на МВР Калоян Калоянов. В самия комплекс също ще има засилено полицейско присъствие.

Бургас Слънчев бряг

И тази година най-много балове ще има на 24 май, който се пада в неделя. Набелязали сме местата, където ще се събират зрелостниците, очаква се край Пантеона да се съберат около 300 абитуриенти, заради тяхната сигурност ще бъдат затворени улиците „Адам Мицкевиц“ и „24-ти пехотен полк“, каза шефът на „Охранителна полииця и КАТ“ Иван Вълков.

Другите невралгични точки ще са пред Морското казино и на пл. „Тройката“. След потегляне на абитуриентите за Слънчев бряг на всеки 10-15 автомобила ще ги съпровожда полицейски автомобил като целта е да се постигне дисциплиниращ ефект – да няма абитуриенти, които се показват през прозорците, да не се предприемат рискови изпреварвания и шофиране с несъобразена скорост.
По целия път за курорта ще има няколко КПП-та.

След поредица работни срещи е съставена и схема на заведенията и нощните клубове, където се очаква струпване на най-много хора. Те ще бъдат също под контрол. В обезпечаването на охраната по баловете освен служителите на Охранителна полиция са ангажирани и служители на Жандармерията и спецполицейски сили. Вълков уточни, че КПП-та по пътя Бургас-Слънчев бряг ще има и на връщане на абитуриентите към Бургас./ 24chasa.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук