14.3 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Патрул на „3С СОТ Бургас“ предотврати обир над магазин

 Патрул на охранителна фирма „3С СОТ Бургас“ ООД предотврати обир в търговски обект на улица „Мария Луиза“ в града. Инцидентът е станал към 03.14 часа сутринта на 8 юли. Старшият автопатрул Божидар Георгиев е пристигнал за 1.46 минути на мястото, след задействане на сигнално охранителната система на магазина и подаден от диспечерката сигнал за нападение на обекта. При появата на патрула двама мъже, които са направили опит за кражба, са побягнали по улицата. След пристигане и на полицейския екип е констатирано, че магазина е с разбита врата.

Това е първият случай на опит за кражба от обекта, откакто той се охранява от „3С СОТ“. Фирмата е поела охраната през март тази година. Собственикът е изразил своята благодарност за предотвратената кражба. По думите му в магазина е имало крупна сума пари.

С навлизането в активния летен сезон зачестяват и случаите на обири. През лятото в града идват и гастролиращи групи от вътрешността на страната, което увеличава работата на фирмата.

6 случаи на обири само за седмица са предотвратени от патрулите на „3С СОТ Бургас“. Нападенията са главно над търговски обекти.

В 04.41 часа на 7 юли сигнално охранителната система на магазин за хранителни стоки се задейства, след счупване на стъклото на страничния вход. Неизвестен мъж е влязъл в обекта, за да краде. 02.03 минути след незаконното влизане в магазина, патрул на фирмата е на място. Съседи, които живеят наблизо са посочили на охранителите накъде е избягал нарушителя. Със съдействието на полицията той е задържан. У него са открити два стека цигари, които той е задигнал от магазина.

Два обекта в комплекс „Братя Миладинови“ и в Централна градска част на Бургас са станали обект на обир в нощта на 2 срещу 3 юли. Благодарение на бързата реакция на дежурните патрули, кражбите са били предотвратени. При обира в „Братя Миладинови“ крадците са използвали такси, което ги е чакало пред обекта и с него са успели да избягат.

Три опити за кражби са осуетени от патрули на фирмата при дежурството им на 1 срещу 2 юли в „Братя Миладинови“, квартал „Победа“ и комплекс „П.Р.Славейков“. Заради задействаната охранителна система и светкавичната реакция на охранителите, кражбите са предотвратени. В магазините е имало ценна стока, оборотни пари и ценности.

При предотвратяване на седемте опита за кражба са участвали охранителите Божидар Георгиев, Тодор Кибаров, Димитър Димитров, Коста Стратиев, Стайко Савов, Даниел Ангелов. Най-много опити за посегателство над охранявани от „3С СОТ“ обекти е имало в района, охраняван от Тодор Кибаров. Служителите, които са били на смяна и са участвали при предотвратяването на обирите, са наградени от ръководството на фирмата.sot3.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук