11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Педагози от Бургас преминаха обучение за сензорни терапевти

Педагози от Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в Бургас преминаха през обучение за сензорни ко-терапевти в София.

Сензорната интеграция научава детето да усеща тялото си, помага му да опознае заобикалящата го среда. През първите години от своето развитие, децата трупат най-много преживявания, които се нуждаят от сетивна  преработка, за да може този опит да послужи в ежедневните дейности и да се доразвиват когнитивните процеси на мислене, памет, внимание и концентрация, научаване на причина и следствие.

В сензорната зала се работи по посока на стимулиране на сетивата, изграждане схема на тялото – знание за собственото тяло и включването му в определена дейност, провокиране на интерес и устойчивост на вниманието, работа със страховете. В залата се изпълняват и специални упражнения за релаксация, за по-доброто опознаване и възприемане на външния свят, справяне с хиперактивността и др.

Към Ресурсен център – Бургас се предвижда да се изгради мулти-сензорна зала, която ще бъде в голяма помощ на децата със специални образователни потребности. Ще се работи по посока преодоляване на поведенческите проблеми  в приятна и комфортна за детето обстановка.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук