24.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Пейо Пантелеев представи „От любов изгарям“

Дъждът и силният вятър не попречиха на стотиците почитатели и приятели на бургаската поезия да се насладят на творчеството на обичания Пейо Пантелеев.
Лирикът представи своя дългоочакван сборник с поезия „От любов изгарям“. Премиерата му се състоя 22 години след първата издадена книга „Малка, тъжна, нежна, грешна“, а зала „Петя Дубарова“, на Културния център се оказа тясна да побере всички желаещи да присъстват. Сред гостите на вечерта бяха Севдалина Турманова, зам.- областен управител на Бургас, Мария Бенчева, директор на Регионална библиотека „Пейо Яворов“, маестро Стефан Диомов, певицата и музикален педагог – Галя Ичеренска, поп изпълнителят Захари Чернев, много артисти и музиканти.
3de45cc8891ef493a512cf20bc82658d„Пейо Пантелеев няма нужда от представяне. Песните и стиховете, които всички ние знаем наизуст, остават вечна бургаска класика“,  каза на премиерата  Йорданка Ананиева, зам.-кмет по „Култура и образование“ в Община Бургас.
йорданка ананиева150 авторски стиха и текстове на хитови песни от репертоара на най -обичаните бургаски изпълнители са събрани в сборника „От любов изгарям“. Място в книгата намират и най-новите творчески произведения на поета. Всяка книга има пореден номер и посвещение от автора, което я превръща в библиографска рядкост.

Уникалният сборник представи бургаският журналист и издател  Румяна Емануилиду.
61b46383d2a77c92e0b81ff7e8207627„Благодарен съм за всичко. Тук са дъщерите ми, внучките, приятелите ми. Толкова е уморително да искаш и да се оплакваш. Аз съм запомнил, че не е достатъчно да искаш, основното е да го пожелаеш“ – сподели Пейо Пантелеев с неподправеното си чувство за хумор и настроение.  Два часа след представяне на книгата „От любов изгарям“ доайенът не спираше да дава автографи и да получава поздравления.
Сборникът „От любов изгарям“ е част от програмата на Есенни литературни празници – 2015 година, организирани от Община Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук