17.1 C
Бургас
събота, май 18, 2024

Пендачанска открива „Аполония“ тази година

Созопол ще се превърне за поредна година в лятна столица на културата в дните между 30 август и 8 септември, когато градът ще бъде домакин на Празниците на изкуствата „Аполония“ 2012.

Общо 67 разнообразни и интересни прояви включва 10-дневната програма на тазгодишната „Аполония“, организирана от фондация „Аполония“ и Община Созопол. Амфитеатърът на града ще бъде домакин на общо 9 концерта, с първия от които – на 31 август, ще бъде официално открит и самият фестивал.

снимка: apollonia.bg

На сцената в този ден ще излезе световно известната оперна прима Александрина Пендачанска, която ще зарадва българската публика със своите изпълнения в акомпанимент на пианиста Людмил Ангелов.

Официалното откриване на „Аполония“ ще бъде съпроводено с връчването традиционните награди.

На 31 август ще стане известен и авторът на снимка от предишни издания на фестивала, който ще спечели голямата награда във фотоконкурса „Моята Аполония“ . Над 35 оригинални снимки, запечатали незабравими моменти от фестивалните събития от 1984 г. насам, са получени за участие до момента, а приемането им продължава до 29 август включително.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук