13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Пенсионерите и ромите сред най-дискриминираните в Бургас

Дебат на тема „Толерантен ли е българинът?“ проведоха в регионалния офис на Комисията за защита от дискриминацията в Бургас, младежи и представители на медии и неправителствени организации. Инициативата се организира от доброволчески клуб „Младежта е толерантност“ Бургас и Ирина Иванова регионален представител на КЗД под мотото „Да преодолеем стереотипите си: Светът не е черно бял!“.

Пенсионер

Събитието е част от мащабната кампания на Център за междуетнически диалог и толерантност Амалипе и е посветен на Международния ден на толерантността – 16 ноември. Основни подтеми на дебата бяха: „ Езика на медиите“, „Гражданската активност като средство на промяната“ и „Различието поражда хармония в многообразието“. Темите провокираха участниците да разкажат своите лични истории, да изразят отношение по повдигнатите въпроси, заявявайки своята твърда гражданска позиция.

Участниците в дебата стигнаха до извода, че най – дискриминирани са ромите, хората с увреждания, бежанците, хората с различна ориентация и възрастните хора. За прокламиране на нетолерантно отношение най често се използва езика на омразата от политиците и медиите. За да сме по толерантни участниците залепиха своите пожелания на дървото на толерантността изработено от активните младежи от клуба.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук